Salade met roquefort

Een hete dag in de Vallée du Tarn. De mussen vielen van de middeleeuwse daken en de mensen die zich op het terras van het enige restaurant van het dorp waagden, maakten zich alweer op om na de lunch naar de verkoelende rivier de Tarn te vertrekken. Wij waren laat voor de lunch. Te laat, oordeelde de eigenaresse van het restaurant met een strenge blik. Alleen nog maar quiche en salade te krijgen. Omdat ik grote trek had, nam ik een quiche. Mijn vriendin bestelde de salade. Toen die arriveerde, werd ik erg jaloers. Haar salade bestond uit verschillende soorten knapperig groen slablad, goudbruin geroosterde walnoten, een olijfolie met een geur waar je van omvalt en grote brokken Roquefort uit de Aveyron. Mijn quiche was OK, maar zo’n salade, op zo’n mooie middag… Als je ‘m thuis maakt, krijgt iedere herfstdag een zomers randje.

Kies de groene sla die je het lekkerst vindt, of beter, maak een mix. Goed wassen en uit laten lekken. Snijd intussen een mooi stuk Roquefort in brokken en rooster twee of drie handen walnoten in een droge, grote pan. Hou ze goed in de gaten, ze zijn zomaar zwart.

Drapeer de sla op zoveel borden als je eters hebt en verdeel de kaas en de noten erover. Maal er naar smaak zout en peper overheen. Zet aan tafel een karaf hele mooie olijfolie en laat ieder zich bedienen.

Dit bericht is geplaatst in Recepten. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.